این برنامه برای تبدیل تاریخ میلادی به شمسی و بالعکس تهیه شده است. برای استفاده از آن تاریخ شمسی یا میلادی را وارد کرده و برنامه را اجرا نمایید.

هر روز در تقویم شمسی معادل یک روز در تقویم میلادی است. مثلا اول فروردین هر سال معمولا معادل 21 مارس می‌باشد. اما در بعضی از سال‌ها مانند سال 1399 یک روز اختلاف وجود دارد و اول فروردین 20 مارس است. این یک روز به خاطر کبیسه بودن سال 1399 در سال 1400 جبران می‌شود.

این توضیح برای کاربرانی است که این مورد را به عنوان اشکال برنامه اعلام کرده بودند.

توضیحاتی به زبان ساده در مورد این دو تقویم ارائه می‌گردد.

سال شمسی

یک سال شمسی بنا بر تعریف، مدت زمان بين دو عبور متوالی مركز خورشيد از نقطه اعتدال بهاری است. برخلاف باور عمومی مردم، این مدت زمان ثابت نیست. و هر ساله اندکی تغییر می‌کند. اما اگر متوسط سال شمسی را در سالیان گذشته حساب کنیم، بصورت تقریبی 365 شبانه‌روز و 5 ساعت و 48 دقيقه و 45 ثانيه طول یک روز شمسی می‌باشد.

تاریخ تقویم در ایران

ایرانیان قبل از اسلام از تقویم ۳۶۰ روزه استفاده می‌کردند. که 12 ماه داشت. برای جبران کوتاهی سال، هر ۶ سال یکبار ماه سیزدهمی هم برای به این تقویم اضافه می‌شد. پس از ورود اسلام تقویم قبلی در بسیاری از مناطق به فراموشی سپرده شد. و تقویم و گاهشماری عمدتا بر اساس سال هجری قمری انجام می‌شد.

حدود ۴۰۰ سال بعد از ورود اسلام به ایران، جلال الدین ملکشاه سلجوقی به قدرت رسید. ملکشاه از وزیر خود خواجه نظام الملک طوسی خواست تا تقویم دقیقی را پایه گذاری نماید. خواجه نظام الملک دانشمند، فیلسوف و منجم زمان خود یعنی حکیم عمر خیام را مامور این کار کرد. در تاریخ ۳ رمضان ۴۷۱ هجری قمری، تقویم جلالی توسط خیام در ایران، تنظیم شد. تقویم هجری شمسی کنونی بر اساس همین تقویم جلالی می‌باشد.

 

منبع:
https://armangeomatic.com/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE