نرم افزارهای مبتنی بر فضای ابری چیست؟
رایانش ابری یا Cloud Computing به چه معناست؟ یکی از مهمترین جذابیتهای صنعت فناوری اطلاعات تغییرات مداوم آن است. این صنعت روزانه در حال رشد و پیشرفت است و هر بار مفاهیم جدیدی به آن اضافه میشود. تمام افرادی که در این زمینه فعالیت میکنند باید به صورت مداوم در حال مطالعه و تلاش برای به روز رسانی اطلاعات خود باشند. یکی از مفاهیمی که در چند سال گذشته کانون توجه افراد در تمام دنیا بوده است، رایانش ابری یا Cloud Computing است. این مفهوم از زمانهای گذشته نیز وجود داشته اما در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. برای مشاهده دموی دبیرخانه آنلاین یار به این سایت مراجعه فرمایید.
معرفی رایانش ابری یا Cloud Computing به زبان ساده
به عبارت ساده، رایانش ابری ارائه خدمات محاسباتی از جمله سرورها، فضای ذخیرهسازی، پایگاههای اطلاعاتی، شبکه، نرمافزار، تجزیه و تحلیل و … از طریق اینترنت (“فضای ابری“) است. این کار به منظور ارائه نوآوری سریعتر، منابع انعطافپذیر و صرفهجویی در مقیاس بزرگ صورت میگیرد.
فرض کنید قصد دارید از نرمافزاری برای اتوماسیون اداری استفاده کنید. رایانش ابری به این معناست که نرم افزار، دادههای مربوط به آن، فضای ذخیره سازی و تمام موارد مورد نیاز را به فضایی خارجی منتقل کنید. اطلاعات شما با استفاده از این سیستم به صورت کاملا ایمن نگهداری شده و با کمک هر سیستمی با وارد کردن رمز عبور و اطلاعات خود به آنها دسترسی دارید. به این صورت با کمک رایانش ابری قدرت پردازش شما افزایش یافته، امکان اشتراک گذاری دادهها برای شما فراهم میشود و از هر مکانی میتوانید به این اطلاعات دسترسی داشته باشید.
تاریخچه فضای ابری و رایانش ابری
رایانش ابری به عنوان یک اصطلاح از اوایل دهه ۲۰۰۰ وجود داشته است. البته این مفهوم محاسبات به عنوان یک سرویس برای مدت زمان بسیار طولانیتر نیز مورد استفاده قرار میگرفت. در آن زمان و حدودا در دهه ۱۹۶۰، به این صورت بود که سازمانها به جای خرید پردازندههای گران قیمت میتوانستند با پرداخت هزینه کمتر از یک پردازنده مرکزی استفاده کنند.
زمانی که رایانههای شخصی ظهور کردند، بیشتر مراکز و افراد از این رایانهها استفاده میکردند و تا حدودی از این فضای اشتراک گذاری فاصله گرفتند. با گذشت زمان و ایجاد مراکز داده شرکتی برای شرکتها و سازمانهایی که تعداد انبوهی داده را تولید میکنند، این مفهوم دوباره مورد استفاده قرار گرفت. زیرا در این زمان نیاز به پردازشگر قدرتمندتر و فضای ذخیره سازی بیشتری احساس میشد.