مزایا، معایب و چالشهای رایانش ابری
سیستمهای ابری نیز همانند هر فناوری دیگری دارای مزایا و معایب جالبی هستند که در ادامه آنها را با جزئیات بررسی میکنیم:
صرفهجویی در هزینهها
همانطور که در ابتدای مقاله نیز شرح دادیم، با وجود سیستمهای ابری دیگری لزومی به تهیهی سختافزارهای گران قیمت نخواهد بود، بنابراین صرفهجویی در هزینه را میتوان یکی از مهمترین مزایای رایانش ابری دانست.
بهبود کارایی سیستم
در یک کامپیوتر معمولی برنامههای زیادی در پس زمینه اجرا میشوند که برخی از آنها چندان مورد استفادهی همهی افراد نیستند، اما در یک سرور ابری، دیگر احتیاجی به برنامههای کاربردی گوناگون نخواهیم داشت و تمام توان پردازشی سیستم را صرف نرمافزارهای اصلی خود خواهیم کرد.
نگهداری سادهتر اجزا
همانطور که میدانید در یک سیستم رایانش ابری عمومی، شما مسئول نگهداری و مراقبت از سختافزار نیستید و تمام تمرکز خود را روی نرمافزار خواهید گذاشت، این مورد نیز یکی از مزایای جالب فناوری پردازش ابری بهحساب میآید. نرم افزار دبیرخانه ساده نمونه خوبی از سیستم رایانش ابری است.
ارتقای سریع سیستم
در یک سیستم پردازش ابری احتیاجی نیست در ابتدای فعالیت خود هزینهی زیادی را بابت اجارهی سیستم پرداخت کنید، کافیست در ابتدا ساده ترین پیکربندی موجود را تهیه کرده و در ادامه اگر به توان پردازشی بیشتری احتیاج پیدا کردید، طرح پرداخت خود را ارتقا دهید.
عدم محدودیت جغرافیایی
فرقی نمیکند در کجای دنیا هستید، با داشتن یک سیستم پردازش ابری در هر لحظه بالای ابرها سیر میکنید، در هر ساعتی از شبانه روز و در هرجایی از این کرهی خاکی که باشید میتوانید به راحتی و در کسری از زمان به اطلاعات خود دسترسی پیدا کنید.
با وجود پیشرفت چشمگیر این تکنولوژی، اما هنوز هم نقطه ضعفهایی در آن دیده میشود، هرچند برخی از این موارد به مرور زمان تا حدودی برطرف خواهند شد، اما در حال حاضر بهعنوان معایب این تکنولوژی یاد میشوند، برخی از این معایب و چالشها عبارتند از:
نیاز به ارتباط اینترنتی
با اینکه رایانش ابری امکانات خارقالعادهای در اختیار شما قرار میدهد، اما در هر صورت برای دسترسی به اطلاعاتتان باید به یک ارتباط اینترنتی قابل قبول دسترسی داشته باشید، در غیر اینصورت امکان بهکارگیری این تکنولوژی جذاب را نخواهید داشت!
کارایی محدود برنامهها
برخی از برنامههایی که در رایانههای رومیزی استفاده میکنیم نسبت به نسخههای تحت وب خود از امکانات بیشتری برخوردار هستند، به عنوان مثال در حال حاضر نرمافزار مایکروسافت آفیس به هیچوجه با گوگلداک قابل مقایسه نیست.
اکثر برنامههای ابری برای رفع نیاز و با امکانات پایه طراحی شدهاند، هرچند این مورد میتواند در آینده تغییر کرده و برنامههای ابری نیز چیزی از همتایان آفلاین خود کم نداشته باشند.
حفظ امنیت داده و اطلاعات
هرچند در حال حاضر ابرها امنیت بسیار خوبی دارند، اما این نکته را بهیاد داشته باشید که امنیت هیچگاه 100 درصد نیست و دادههای آنلاین ما همواره در معرض خطر هک شدن قرار دارند، پس ترجیحا سعی کنید اطلاعات حساس خود را در فضاهای ذخیرهسازی ابری قرار ندهید.
علاوهبر این مورد، از آنجایی که کارمندان اینگونه شرکتها همواره به اطلاعات و کدهای قرار گرفته در سیستمهای ابری دسترسی دارند، خود میتوانند به عنوان یک تهدید امنیتی بهحساب آیند!